Algemene informatie

Kampen, van Elje Iacobs

Datum overlijden: 10-03-1806

Kerk te Wierhuizen
Grafaanduiding: 13-1 Zuidkant

Locatie graf
Buiten de kerk

Grafschrift
Hier rust het stoflyk overblyfsel van IACOB EISES van KAMPEN, Echtgenoot van TRIENJE IANS WEERD, in leven koopman op Broek, over- leden den 10 Febr. 1806 in het 60ste jaar zyns Ouderdoms, benevens hunne Dochter ELJE IACOBS van KAMPEN, overleden den 10 Maart 1808 in het 16de jaar haars levens, en Zoon IAN JACOBS van KAMPEN, overleden den 14 Aug. 1819 in het 25ste Jaar zyns levens, zynde ten ondertrouw met [Gielje] TAMMENS van SLOOTEN. - Om ’t hooge plan der Godheid juist te kennen Moest men de Godheid nader zijn Maar om den voet aan ’t regte pad te wennen Behoeft men niets dan mensch te zyn Slechts mensch, die van den tydt en doel en wysheid leerd En die, als ’t duister is, ook God in ’t duister eert.

Zerk: Liggende steen (hardsteen)
Afmetingen zerk: (lxbxh) 202,5x71,8x13,5
Type graf: Zandgraf
Staat van onderhoud: Verweerd. Beschadigd. Er zijn stukjes uit tekst.
Datum inventarisatie: 04-10-2006

Toelichting
Iacob Eises van Kampen en zijn twee kinderen liggen naast zijn vrouw Trienje Ians Weerd (graf 13-2 zuidkant). Na Jacobs dood trouwde ze met Willem Cornelis Smith, die naast zijn eerste vrouw op dit kerkhof ligt (graf 7-2, zuidkant).

Iconografie
In elke hoek van de tekstvlakken zit een chrysantachtige bloem. Bovenaan is een eiken guirlande afgebeeld en onderaan gekruiste palmtakken.